LA GASTRONOMIE

(znovu) ohřát
čajová konvice
cedník
citrus
cuketa
digestoř
držadlo
elektrický fritovací hrnec
elektrický kávovar
elektrický robot
forma
forma na koláč
francouzské brambory
gratinování (zapékání)
grilovat, opéct, rožnit
hrnec
hrnec, kastrol
kávová lžička
kolečko
konvice
krájet
krájet kolečka salámu
křídlo
kuchař
kuchařka
kuchařka
kuchyňská chňapka
kuchyňské prkénko
kuchyňský váleček
měchačka
metla
míchat měchačkou pro dobré smísení
míchat, promíchávat (2)
mírný oheň
mísa na salát
mixér
mlýnek
mlýnek na maso
naběračka
načatý
náčiní
načít
načít sklenici hořčice
ochutit solí a pepřem
odšťavňovač
odzátkovat
odzátkovat lahev vývrtkou
ohřát jídlo v mikrovlnné troubě
okořenit, ochutit
otvírák na konzervy
otvírák na lahve
pánev, pánvička (na smažení)
papilota
párek, klobása
péct se
pitomec
plech do trouby
plynový sporák
podšálek
poklice hrnce
polévková lžíce
porcovat kuře na kuchyňském prkénku
porcovat, rozkrájet
přelít do rendlíku
přelít, (na)lít
promíchat, mísit, smísit
prso (kuřecí)
prudký oheň
prvotřídní kuchař
recept
rendlík s držadlem
rozpustit, spojit v celek
rybí kosti
salám
salátové příbory
sběračka na pěnu, odpěňovačka
šéfkuchař
širý, rozlehlý
škrábat, loupat (2)
škrabka (2)
slávka
šlehač
šlehat, ušlehat
smažit
špejle, jehlice, drát (na opékání masa), špíz
sporák
spotřebič
stehno
stěrka, špachtle
strouhat
strouhat sýr
struhadlo
struhadlo na sýr
tác, podnos
tlakový hrnec
topinkovač
trychtýř
ušlehat vejce na sníh šlehačem
v páře
váha
vařit
vařit se prudce, rychle
vařit, dusit na mírném ohni
vývrtka
zástěra
zchladit