LA GASTRONOMIE
(znovu) ohřát | |
čajová konvice | |
cedník | |
citrus | |
cuketa | |
digestoř | |
držadlo | |
elektrický fritovací hrnec | |
elektrický kávovar | |
elektrický robot | |
forma | |
forma na koláč | |
francouzské brambory | |
gratinování (zapékání) | |
grilovat, opéct, rožnit | |
hrnec | |
hrnec, kastrol | |
kávová lžička | |
kolečko | |
konvice | |
krájet | |
krájet kolečka salámu | |
křídlo | |
kuchař | |
kuchařka | |
kuchařka | |
kuchyňská chňapka | |
kuchyňské prkénko | |
kuchyňský váleček | |
měchačka | |
metla | |
míchat měchačkou pro dobré smísení | |
míchat, promíchávat (2) | |
mírný oheň | |
mísa na salát | |
mixér | |
mlýnek | |
mlýnek na maso | |
naběračka | |
načatý | |
náčiní | |
načít | |
načít sklenici hořčice | |
ochutit solí a pepřem | |
odšťavňovač | |
odzátkovat | |
odzátkovat lahev vývrtkou | |
ohřát jídlo v mikrovlnné troubě | |
okořenit, ochutit | |
otvírák na konzervy | |
otvírák na lahve | |
pánev, pánvička (na smažení) | |
papilota | |
párek, klobása | |
péct se | |
pitomec | |
plech do trouby | |
plynový sporák | |
podšálek | |
poklice hrnce | |
polévková lžíce | |
porcovat kuře na kuchyňském prkénku | |
porcovat, rozkrájet | |
přelít do rendlíku | |
přelít, (na)lít | |
promíchat, mísit, smísit | |
prso (kuřecí) | |
prudký oheň | |
prvotřídní kuchař | |
recept | |
rendlík s držadlem | |
rozpustit, spojit v celek | |
rybí kosti | |
salám | |
salátové příbory | |
sběračka na pěnu, odpěňovačka | |
šéfkuchař | |
širý, rozlehlý | |
škrábat, loupat (2) | |
škrabka (2) | |
slávka | |
šlehač | |
šlehat, ušlehat | |
smažit | |
špejle, jehlice, drát (na opékání masa), špíz | |
sporák | |
spotřebič | |
stehno | |
stěrka, špachtle | |
strouhat | |
strouhat sýr | |
struhadlo | |
struhadlo na sýr | |
tác, podnos | |
tlakový hrnec | |
topinkovač | |
trychtýř | |
ušlehat vejce na sníh šlehačem | |
v páře | |
váha | |
vařit | |
vařit se prudce, rychle | |
vařit, dusit na mírném ohni | |
vývrtka | |
zástěra | |
zchladit | |